Tuesday, 5 June 2012

'Love after Marriage'




Hey ouls. Assalamuaalaikum :) Kembali berblogging. Sangat malas untuk menaip entry now, but taktau kenapa tiba tiba harini rasa nak update blog. Maybe sebab excited dengan blogskin yang baru nih kut. haha :D

Ehh, back to the title kat atas tu 'Love after Marriage'. Ehh ehh, jangan ingat aku nak kawen pulak haa. :3 Ni haa, saja stalk blog kak Dena Baharin ni. She is the one of the girl that did not believe in love after marriage and same goes to me. It was like Malay movie right ? Cerekarama or what else lagi -,- Ini zaman moden, bukan zaman dulu, mana ada orang kahwin pilihan keluarga dan sebagainya. Even budak 6 tahun pun dah pandai bercintan-cintun dah sekarang. haha, lawak k lawak :D


But now, I would say that I believe it. Believe in Love after Marriage. :) Not everyone can get it. Well, tengok lah kak Dena tu. After all ups and down, at the age of 20 y'o she already married with a unexpected guy. They never knew each other. Its her family choice. Didn't 'bercinta' and get married. Its so early, unexpected, and wonderful right ? Well, it's proven that Allah's plan is the best. :) If Allah wants it to happen, it will happen. No matter what. :)


Heres some of their pictures of the wonderful marriage. <3



                                     'FAIRYTALES' DO COME TRUE <3






















                  Someone who really loves you will show you they want you, will prove that they need you, will remind you they love you. Will put you in the list, " To be in heaven,together,forever. <3"



c/ p : Bila kah jodoh itu akan datang semua nya kerja yang maha Esa, Kita manusia cuma jangan berhenti berdoa dan percaya pada kuasa Allah. Bagaimana Allah mampu ciptakan pelbagai perkara berlainan rupa, sifat & personaliti.begitu juga kebahagiaan. Jangan terlalu berfikir sesuatu di luar jangkaan, tapi jangan pernah putus asa pada Allah yang maha memberi kebahagiaan. :)

No comments:

Post a Comment